Ugrás a tartalomra

Jó tanuló, jó cselgáncsozó

2023. január 04. szerda
Bandzi Levente Munkácsy Károly-díjban részesült
Jó tanuló, jó cselgáncsozó

A dzsúdóban egyre szebb eredményeket produkáló Bandzi Levente az önkormányzat által alapított Munkácsy Károly-díjban részesült. A jó tanuló, jó sportoló fiatalokat illető kitüntetést a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos tanulója a Kerület Napján vette át Karsay Ferenc polgármestertől és a díj névadójának özvegyétől, Munkácsy Károlynétól.

Bandzi Levente, aki a dzsúdó alapjait Joó István edzőtől sajátította el, jelenleg pedig Klcsó Gábor irányítása mellett készül a versenyekre, a Budafoki Küzdősport Egyesület versenyzőjeként már számos nemzetközi, országos és diákolimpiai versenyen ért el dobogós helyezéseket.

Az ifjú sportoló elmesélte, hogy egyik legemlékezetesebb versenyének tartja, amikor 2021-ben az Országos Bajnokság döntőjében a magyar bajnokkal kellett megküzdenie.

– Annak ellenére, hogy elveszítettem azt a meccset, mégis sikerként éltem meg, mert boldog voltam, hogy annyi év edzés után végre sikerült bejutnom a döntősök közé – emlékezett vissza a komoly megmérettetésre az akkor ezüstérmet szerző Levente, aki most arra a legbüszkébb, hogy nemrégiben már egy súlycsoporttal feljebb is versenyezhetett.

– Boldog voltam, hogy harminchét kg-osként a negyvenkét kg-os gyerekek ellen indulhattam. Érmes helyezést ugyan nem sikerült elérnem, számomra ez mégis felért egy győzelemmel – számolt be legújabb sikeréről a fiatal dzsúdós, aki elmesélte, hogy négyéves koráig úszott, majd óvodásként váltott, és a küzdősportot választotta. Ez a sportág jótékonyan hatott rá is, mint szerinte mindenkire, mert – ahogy fogalmazott – a dzsúdó összehozza az embereket, barátságok alakulnak ki közöttük, fegyelemre szoktat és növeli az önbizalmat.

A Héraklész programba bekerült ifjú sportoló arról is beszélt, hogy ugyan nem sok ideje jut a tanulásra, ez a teljesítményén nem látszik meg, hiszen kitűnő tanuló. Az órákon odafigyel, így otthon már nem sokat kell hozzátennie, hogy jól teljesítsen az iskolában, és a dráma szakkör is belefér az életébe.

Nyolcadikos lévén már a központi felvételire készül, az Eötvös József Gimnázium matematika szakja vagy a Kölcsey Ferenc Gimnázium sporttagozata a cél.

Levente vágyai között rövid távon a két középiskola valamelyike, a sportban pedig a későbbiekben egy világversenyen, Eb-n, vb-n, illetve olimpián való részvétel szerepel.

Tamás Angéla